در خانه ها و دفاتر سراسر جهان چاپگرها به دستگاه هایی پراستفاده و محبوب تبدیل شده اند. همان طور که می دانید برای این که بتوانید هر چیزی را با پرینتر خود چاپ نمایید ، در ابتدا باید آن را به کامپیوتر خود متصل و سپس نصب نمایید. در ادامه مطلب نصب پرینتر استوک با آموزش کامل نصب چاپگر ها در ویندوز های 7 ، 8 و 10 با ما همراه باشید.
آموزش نصب چاپگر در ویندوز
برای این که از چاپگر استفاده کنید ابتدا باید آن را نصب نمایید و به همین علت کارخانه های سازنده عموما یک درایور برای اجرای دقیق تر و بهتر ارائه می دهند تا چاپگر کارایی مناسبی داشته باشد. این درایور ها به صورت سی دی یا دی وی دی با دستگاه ارائه می شوند، اما معمولا روی پرینتر های استوک دیسکی موجود نیست.
چاپگرهای جدید تر و به روزتر عموما به صورت خودکار نصب می شوند ، اما استفاده از کابل USB و یا Parallel رایج ترین راه برای اتصال و نصب چاپگر در ویندوز می باشد.
نصب چاپگر بر روی ویندوز به وسیله دیسک نرم افزار های راه انداز پرینتر
اگر برای نصب پرینتر های استوک اچ پی ، Canon و.. ، نیاز به نرم افزار داشتید ، فقط کافیست سی دی یا دی وی دی را وارد کامپیوتر خود کنید و برنامه آن را نصب نمایید. به صورت خودکار برنامه اقدام به نصب درایور های چاپگر و شناسایی آن روی ویندوز خواهد کرد.
لازم به ذکر است که برای نصب پرینترهای اچ پی بدون سی دی ، شما می توانید این درایورها یا برنامه را از سایت های سازنده به صورت آنلاین نصب کنید.
شرکت هایی از جمله Samsung ، Canon ، Epson ، HP و Brother برنامه های مورد نظر را در سایت خود می گذارند ، اما در نظر داشته باشید که درایور مخصوص مدل پرینتر خود را انتخاب نمایید.
معمولا سیستم عمل شما به صورت خودکار تشخیص داده می شود. در غیر این صورت کافیست خودتان سیستم عامل مورد نظرتان را از قسمت Choose a different OS انتخاب کرده ، سپس از طریق دکمه Download درایور مورد نظرتان را بارگیری نمایید.
در استفاده از دانلود از سایت سازنده چاپگر و یا روش سی دی ، با فایلی مشابه فایل setup.exe مواجه خواهید شد. روی آن کلیک نمایید تا برنامه اجرا شود.
نصب پرینتر استوک روی ویندوز 7
برای نصب در ویندوز 7 شما باید آن را به وسیله پورت های USB و یا Parallel متصل نمایید و کمی منتظر بمانید. پرینتر باید به صورت خودکار توسط سیستم عامل شناسایی و نصب شود.
برای این که مطمئن شوید چاپگر به درستی نصب شده است یا نه ، به کنترل پنل بروید. برای این منظور منوی استارت را باز نمایید و Control Panel را انتخاب کنید.
در کنترل پنل ، Hardware and Devices را انتخاب نمایید و روی Devices and Printers کلیک کنید.
توجه داشته باشید که اگر پرینتر به صورت اتومات به وسیله ویندوز ۷ نصب شده باشد ، باید مدل و نام دستگاه در قسمت پرینترها یا Printers نشان داده شود.
اگر مدل و نام دستگاه را مشاهده نکردید ، دکمه Add a Printer را در قسمت بالای پنجره انتخاب نمایید.
بعد از آن گزینه Add a Local Printer را انتخاب نمایید و به صورت دستی تنظیمات پیکربندی پرینتر را وارد نمایید. از روی مدل دستگاه اطلاعات خود را دقیق وارد نمایید.
نصب پرینتر استوک روی ویندوز 8.1
در این نسخه از ویندوز هم مانند نسخه ویندوز 7 بعد از اتصال پرینتر به وسیله پورت USB ، چاپگر نصب خواهد شد. اما اگر شما از پورت Parallel استفاده می کنید ، باید وارد تنظیمات (PC Settings) برای نصب چاپگر شوید.
بعد از متصل شدن چاپگر به کامپیوتر ، در تنظیمات ، PC and Devices را در سمت چپ را انتخاب نمایید.
سپس در ستون سمت چپ روی Devices کلیک نمایید.
در نظر داشته باشید که در سمت راست صفحه نمایش نام پرینتر شما باید وجود داشته باشد. اگر نام چاپگر خود را مشاهده نکردید ، پرینتر شما شناسایی نشده است.
برای اضافه کردن چاپگر ، کنترل پنل را باز کنید و به قسمت Hardware and Sound بروید.
بعد از آن Add a Printer را انتخاب نمایید و چاپگر خود را به صورت دستی اضافه کنید.
اگر باز هم چاپگر شما پیدا نشد ، گزینه The Printer That I Want Isn’t Listed برای دستگاه های فهرست بندی نشده را انتخاب کنید.
در پنجره بعدی گزینه Add a Local Printer or Network Printer With Manual Settings را انتخاب کنید و مدل پرینتر خود را به صورت دستی وارد نمایید.
نصب چاپگر روی ویندوز 10 بدون دیسک راه انداز
برای نصب پرینتر استوک روی ویندوز 10 ، در ابتدا از متصل شدن صحیح پرینتر به کامپیوتر با کابل USB اطمینان حاصل کنید. ویندوز 10 معمولا به صورت اتوماتیک درایور های لازم را نصب می کند.
همچنین از کابل های Parallel نیز می توانید استفاده کنید. به تظنیمات ویندوز برای اطمینان از این کار رجوع کنید. برای این منظور استارت را باز کرده و علامت چرخ دنده را انتخاب کنید تا به تنظیمات ویندوز وارد شوید.
حال در تنظیمات به بخش Devices مراجعه کنید. به بخش چاپگر ها یا Printers بروید.
لازم به ذکر است که ممکن است در ویندوز ۱۰ پرینتر شما به صورت خودکار نصب شده باشد که در این صورت نام دستگاه را با مدل آن مشاهده خواهید کرد. اما اگر نام دستگاه خود را مشاهده نکردید ، پرینتر خود را روشن کنید. بعد از آن دکمه Add a Printer or Scanner را انتخاب کنید.
در این حال ویندوز ۱۰ جستجوی چاپگر متصل به رایانه را شروع خواهد کرد و نتایج را مشاهده می کنید. اگر دستگاه شما از طریق ویندوز پیدا شد ، نام آن را در لیست نمایش داده شده انتخاب نمایید.
بعد از این کار Add Device را انتخاب نمایید.
در نظر داشته باشید که اگر پرینتر شما شناسایی نشد ، گزینه The Printer That I Want Isn’t Listed را انتخاب نمایید.
بعد از این موضوع ویندوز ۱۰ یک پنجره به نام Add Printer را به شما نشان خواهد داد که شما می توانید چند گزینه را انتخاب کنید
یکی از این گزینه ای که برای پرینترهای قدیمی کاربرد دارد گزینه My Printer is a Little Older. Help Me Find It می باشد.
اگر پرینتر شما خیلی قدیمی نمی باشد ، گزینه Add a Local Printer or Network Printer With Manual Settings را انتخاب کنید که امکان اضافه کردن دستی چاپگر را برای شما فراهم خواهد کرد.
اگر در نصب پرینتر استوک ، چاپگر شما پیدا نشده است ، به شما پیشنهاد می کنیم که گزینه اول را انتخاب نمایید و دستورالعمل های ذکر شده را مطالعه و دنبال نمایید تا پرینتر شما پیکر بندی شود.
اگر باز هم چاپگر شما به وسیله رایانه شما شناسایی نشد ، در این مرحله با استفاده از تنظیمات دستی باید این کار را انجام دهید.
البته در نظر داشته باشید که برای این امر به اطلاع از مشخصات دقیق دستگاه خود نیاز دارید. برای این کار جزییات را از روی چاپگر یا کارتن مطالعه نمایید.